6. Hva vil MET oppnå med denne kampanjen?
Alle dataene vi samler inn skal oppsummeres og brukes til å lage en sølepyttskala. Det finnes ikke fra før! For å forklare hva vi mener har vi laget et eksempel, og startet å fylle ut litt.
Men vi trenger flere beskrivelser (ord, emojier osv.), mer bilder og videoer, og alt du kommer på. Det er lov å foreslå andre navn enn “litt regn”, “vanlig regn” osv, og å komme med andre eksempler enn 1-3 mm/t osv.
Sammen lager vi en sølepyttskala
Vi skal bruke bidragene dere sender inn til å sette sammen til en ny versjon av sølepyttskalaen. Den nye versjonen skal vi gjøre tilgjengelig for alle.
Det går også helt fint an å fylle ut skjemaet selv om det snør, sludder eller hagler.
Den ferdige versjonen av sølepyttskalaen håper vi skal være til hjelp for å skjønne sammenhengen mellom hvor mye og lenge det regner, og hvordan regnet påvirker påkledning og aktiviteter utendørs.
Samtidig vil det være nyttig for Meteorologisk institutt. Vi kommer til å lære mer om hvordan regnet påvirker hverdagen til befolkningen i Norge, og hvilket språk barn bruker når de snakker om været. Dette kan hjelpe oss til å gjøre værvarslene våre enda bedre enn de er i dag. Og vi kan nå bedre ut til en yngre del av befolkningen. På lang sikt mener vi at det vil gi økt værkompetanse i landet vårt.
Det er viktig for å forstå hvilke styrker og krefter som er i været, og hvordan disse endrer seg når klimaet endres.
I været skolesider
- en læringsressurs om vær og klima
- Løper du raskere enn vinden? Undervisningsopplegg om vind.
- Hvilke klær til hvilket vær? Undervisningsopplegg om vær.
- Kahoot om regn
- Kahoot om skyer
- Kahoot om lyn
- Kahoot om vind