Publisert: 26.12.2016

Ekstremværet Urd er i gang

Meteorologene har oppdatert varselet i fase C, hvor ekstremværet er i gang. Stormsenteret svekkes gradvis, og vinden minker i løpet av natta. (Oppdatert kl 19.50)

Middelvind målt kl 18 på ulike målestasjoner.

Et stormsenter på 973 hPa er i ferd med å gå på land på kysten av Møre og Romsdal. Det fortsetter videre søraustover og svekkes gradvis. 

Vest-Agder, Rogaland, Hordaland og Sogn og Fjordane:
I kveld mandag nordvest full og til dels sterk storm, lokalt med vindkast på 30-45 m/s innover land. Utover kvelden og tidlig natt til tirsdag ventes vinden gradvis å minke, først i nordlige områder.Det vil bli høye bølger langs kysten, signifikant bølgehøyde 11-13 m. Maksimal bølgehøyde 20-25 m.

Østlandet, Telemark og Aust-Agder:
I kveld mandag, natt til tirsdag og først på dagen tirsdag ventes kraftig vind fra vest og nordvest med vindkast på 25-35 m/s, først i Aust-Agder og Telemark. Vinden minker fra tirsdag morgen, først i sørvest.


Media: For intervju med meteorologen, ring 55236600
Beredskap: For kontakt med meteorologen, ring 55236600


Oppdatert varsel kl 14.25: 

Prognoser for Urd kl 19.

Et stormsenter i Norskehavet, 64N 03E, ventes inn mot Møre og Romsdal sent i ettermiddag, mandag. Stormsenteret fortsetter videre mot Østersjøen og svekkes gradvis.

Varsel om ekstreme værforhold under ekstremværet ` Urd ` gjelder for:

Vest-Agder, Rogaland, Hordaland og Sogn og Fjordane:
I ettermiddag, mandag, vestlig full og periodevis sterk storm, tidlig i kveld dreiende nordvest. Det ventes vindkast på 35-45 m/s inn over land. Seint i kveld og tidlig natt til tirsdag minkende vind, først i nordlige områder. Det vil også bli høye bølger langs kysten, signifikant bølgehøyde på 11-13 m. Maksimal bølgehøyde på 20-25 m. Mellom Lindesnes og Stad ventes høy vannstand i ettermiddag og i kveld, estimert til 60-85 cm over verdiene oppgitt i tidevannstabellen.

Østlandet, Telemark og Aust-Agder:
I kveld, mandag, og natt til tirsdag ventes kraftig vind fra vest og nordvest med vindkast på 25-35 m/s. Seint i ettermiddag og tidlig i kveld ventes vannstanden mellom Svenskegrensa og Lindesnes å være 90-135 cm over verdiene oppgitt i tidevannstabellen, høyest innerst i Oslofjorden.


Bookmark and Share
Idium Portalserver 3.0Idium webpublisering
Nettstedssikkerhet