Publisert: 20.10.2016

Åpent hus på Meteorologisk institutt

Vil du vite hvordan værmeldingene blir laget, eller kanskje hvordan været blir i framtiden? Søndag 30. oktober inviterer Meteorologisk institutt til åpent hus i Tromsø, Bergen og Oslo.

Statsmeteorolog Terje Alsvik Walløe og Nora (7) gleder seg til åpent hus i Oslo

Tid:

30. oktober kl. 12 – 15 

Sted:

  • Tromsø: Kirkegårdsvegen 60
  • Bergen: Allègaten 70
  • Oslo: Henrik Mohns plass 1

Meteorologer og klimaforskere

På Meteorologisk institutt får du møte meteorologer som viser deg hvordan et værvarsel blir til, og du kan bli med på omvisning på værvarslingssalen. Du møter også klimaforskere som forteller hvordan de kan se inn i framtiden. I tillegg kan du lære om hvordan en værobservatør jobber og hvordan du kan plassere en værstasjon i din egen hage. Det blir nostalgiske og historiske godbiter for voksne og eksperimenter for barn. 

- Ambisjonen er å vise folk i alle aldre og alle kjønn hva som skjer innenfor veggene på Meteorologisk institutt. Vi som jobber her gleder oss vilt til å få besøk av andre værinteresserte og vitebegjærlige, sier prosjektleder Ingrid Våset.

Det blir lagt opp til at publikum kan bevege seg fritt mellom temarom og snakke med ansatte som har høyst forskjellig kompetanse. I utgangspunktet er opplegget det samme i alle tre regionene, men de endelige løsningene vil variere litt.

For barn og voksne

De som vil kan bli med på en guidet tur blant instrumentene. Eller være med på eksperimenter. Eller få værsymbol malt i fjeset, og på den måten lyse opp resten av dagen.

Vi er en nasjon med værnerder.  Dette er en sjelden anledning til å ta med tanter, tremenninger, din elskede, ekser, kompiser, naboer, naboens unger eller dine egne på annerledes moro!

Velkommen!

 

Bookmark and Share
Idium Portalserver 3.0Idium webpublisering
Nettstedssikkerhet