Ekstremvarsel

Navn:

Område: Nordland

Fase: A

Tidspunkt: 18. 01. 2017 kl 08:30

Beskrivelse av værsituasjonen:

Et lavtrykk under utvikling er på veg mot Nordland og vil treffe land sent i ettermiddag. Dette vil gi sterk vind i hele Nordland. Lavtrykket beveger seg hurtig østover og vinden vil minke sent i kveld. Samtidig er et nytt lavtrykk under utvikling nord for Island og er ventet å bevege seg mot Bjørnøya til i morgen formiddag. Dette lavtrykket fører til en ny vindøkning i hele Nord-Norge torsdag morgen, sterkest vind er ventet på kysten av Troms og Vest-Finnmark.

Meldingen om ekstremværet gjelder for

Nordland

Lavtrykket som treffer Nordland i kveld ventes å gi vestlig full storm sør for Lofoten, om kvelden dreiende nordvestlig med kortvarig full storm også i nord. Dette kvalifiserer ikke til ekstremvarsel, men været vil bli fulgt opp med OBS-varsel.

Troms

Lavtrykket i kveld ventes ikke å gi ekstrem vind i Troms, så økt overvåkning avsluttes. Vær likevel obs på vindøkning torsdag morgen, med mulighet for vestlig liten til full storm på kysten.

Finnmark

Lavtrykket i kveld ventes ikke å gi ekstrem vind i Finnmark, så økt overvåkning avsluttes. Vær likevel obs på vindøkning torsdag morgen, med mulighet for vestlig liten til full storm på kysten.

Idium Portalserver 3.0Idium webpublisering
Nettstedssikkerhet